好头发论坛

添加好头发微信:搜号码:haotoufa  查找公众号:好头发
搜索
好头发论坛 精华交流区 脱发论坛 头发越来越少怎么办啊?
go

头发越来越少怎么办啊? [复制链接]

楼主
各位兄弟姐妹,我要说个非常不幸的消息,就是本人头发越来越少了,都不知道怎么办了。

系!你地无睇错,系脱发,唔系脱团(我都想啊~~)......事情既起因系甘既:本人前几日去稳阿姨帮手剪头发(系啊~我阿姨~距后生果时仲螺过奖!),剪下剪下,距突然发现左D野:“铭,你个额头甘阔既?以前唔系甘噶?”跟住距比镜我照,真系好阔喔!于是我又联想起屋企扫地经常唔知边个跌左好多头发出黎,我即刻联想到:D头发系我噶!!!!!

点算?点算??点算???我先20岁啊!!!!!!于是,今日我就系阿妈既陪同下去睇医生。根据医生既诊断,本人因为经常食野训觉唔定时,又成日唔食早餐,搞到胆汁分泌不畅,导致头皮毛囊营养不足,以我理解,简单黎讲就系内分泌失调......跟住距开药比我,但又话药只能治标,关键系我要养成返早睡早起既习惯(12点前训觉),少食肥腻野,做多D运动云云~~~

我认为,我当然要遵医嘱,但当务之急系稳定我既情绪——我几晚因为呢件事训唔着啦!甘样我点早睡早起啊!于是,我稳到一个方法:

据我所知,著名唱作歌手、死死团死敌、本人非常讨厌既州跌沦同学都系有脱发既毛病,听讲系同距媾太多女肾功能失调有关;仲有,同我有几分相似但始终唔够我靓仔既吴尊同学都因为谷肌肉太辛苦而脱发。所以我就有甘既想法:“我要比心机养好D头发,唔比地中海有任何机会!州跌沦、吴尊系呢个时刻灵魂附体!我唔系一个人脱发,我唔系一个人!”
思想工作同自己做好啦,跟住就要听医生话。所以,以后有边个见我12点后仲在线既,一定要提醒我啊!!!!!

好啦~写完,我要训啦~~~~
有空的时候,我在来论坛啊。

中午12点你就训了??

坚持多做运动,早睡早起好身体```

我的头发也是越来越少 虽然戴着假发 可不知道该怎么办 生不出自己的头发真别扭哎……

我也是一样的头发越来越少

你发的那是啥玩意 杂都是错别字
‹ 上一主题|下一主题

标签  新帖  sitemap

好头发网 ( 京ICP备10043121号 京公网安备11010802020008 )  

GMT+8, 2024-5-10 20:30 , Processed in 0.246381 second(s), 41 queries , Gzip On.